Haft en supermysig dag

publicerat i AllmÀnt;

Bara jag och Tilde, hon har varit sĂ„ glad hela dan, skrattat och jollrat massor. Åh vad jag Ă€lskar den ungen!

Idag har vi gÄtt promenader och lekt pÄ golvet, sjungit lite för henne, hon skratta sÄ hon kissa "pÄ sig" och pÄ mig, haha! Nu ligger hon och sover, och snart kommer P hem. 

Har precis druckit 2 stora koppar av mitt favorit-te himlagott heter det, och jag kan avslöja att det faktiskt Ă€r just himla gott! Åt en knĂ€ckemacka med keso och purjolök sen blev det en avokado med keso och purjolök i den ocksĂ„. Riktigt gott! Enda nackdelen Ă€r att jag kommer smaka purjolök i munnen hela nattan :-/

Nu ska jag kolla klart pÄ timeout, min favvo-komiker Robban Gustafsson Àr med, heŽs FAB!

Today itÂŽs a good day...

publicerat i AllmÀnt;

Tog en morgonpromenad, gick en svÀg förbi Ica och köpte lite mera modifast. Kom hem och myste med Tilde lite, nu sover hon och jag har roat mig med att ligga och kolla pÄ "biggest loser" Efetrsom dom har slutat sÀnda Desperate housewifes sÄ fÄr man ju hitta nÄtt annat som man kan följa.

IgÄr kÀkade jag sushi för första (och sista) gÄngen! Fyy fan va Àckligt!
Slemmigt och snuskigt, man fÄr vÀl vara nyttig med nÄn annan mat. För den dÀr japanska rÀtten kommer inte ens i nÀrheten av min mun igen! UuuÀÀÀÀck!

IkvÀll ska P ut och Àta middag med jobbet sÄ jag och Tilde fÄr roa oss bÀst vi kan. FÄr vÀl ta en liten kvÀllspromenad, alltid mysigt!


NĂ€ nu blire kaffe (utan kaka)

En regning mÄndag...

publicerat i AllmÀnt;

Tilde har precis somnat, sÄ jag passar pÄ att blogga lite. Helgen har varit jÀttebra, fÄtt sova och tagit hand om mig sjÀlv. PÄ fredagen hÀmtade mamma Tilde och jag och P Äkte och hyrde lite filmer. Eftersom jag inte mÄdde sÄ bra sÄ blev det middag hemma, köpte hem mat frÄn max, det blev delifreshmÄl med sallad istÀllet för pommes, och loka istÀllet för cola. Ganska sÄ duktigt av mig som Àlskar pommes med nÄn sÄsig dip och chilicheese. Men jag har bestÀmdt att jag bara ska Àta onyttigt en dag per vecka. Kan sÀga att det gick sÄdÀr, blev lite chips och lite smÄgodis, men ÀndÄ inte överdrivet mycket!

PÄ lördagen sov vi ut och lÄg kvar i sÀngen lÀÀnge och pratade, sÄ mysigt! Sen vid 12 drog jag till salongen och klippte av 10cm av mitt löshÄr, och bokade in en ny tid för att sÀtta i mera hÄr. Drog till Ica och handlade lite middag, P skulle ju pÄ sin "svensexa" och Àta god mat sÄ jag unnade mig entrecote kulpotatis i ugn och bea. Men efter maten mÄdde jag bara illa, fick i mig lite B&J glass till filmen, kollade pÄ frozen kiss, riktigt bra faktiskt!

Söndagen Äkte vi och hÀmtade vÄran prinsessa, hon hade haft det sÄ bra hos mormor och morfar-Christer. Men va nog ÀndÄ glad att se mamma och pappa :-)
PÄ kvÀllen Äkte Tilde och P till Homan och spanade fotboll och UFC, medans jag drog hem till Micke och kollade pÄ film, blev som vanligt nÄn skum komedi som Micke valde. Tror den heter stepbrothers. Jag tror det Àr dax  att jag börjar lÀra Micke vad som Àr bra film!

Idag blire nog en lugn dag hemma, regnar och Àr allmÀnt trist ute, borde gÄ en promenad, men kanske gör det ikvÀll, ensam. TÀnkte försöka gÄ ner 2 kg den hÀr veckan, fÄr se hur det gÄr.

Ensam hemma

publicerat i AllmÀnt;

Tilde Àr ju somsagt hos sin mormor och P Àr ute med grabbarna. Jag har precis Àtit middag och kollar pÄ tv, ska ta mig ett bad sen och dricka lite rödvin. Mysigt vÀrre!

Hyrde nÄgra filmer igÄr sÄ ska nog kolla pÄ nÄn utav dem ikvÀll, kÀka lite nacos och guacemole, riktigt gott! IkvÀll börjar nÄtt nytt program pÄ 4:an som man kanske ska spana lite pÄ. Ja man fÄ helt enkelt sysselsÀtta sig med nÄtt sÄnt iallafall. Behöver ju inte tÀnka pÄ att lilla skruttan ska ha mat eller byta blöja. Lyckades t.o.m sova en timme, d va lÀÀngesen man fick göra det bara sÄdÀr.

I morgon ska vi hÀmta vÄran lilla Àlskling, hoppas pÄ att jag mÄr lite bÀttre dÄ sÄ man kÀnner sig fitforfight inför kommande vecka. Tur att man har bÄde cocilana, bricanyl och pulmicort som man kan kurera sig med. Juste glömde skriva att jag va hos vÄrdcentralen i fredags och fick en tid för en spirometri (tror det hette det) För att kolla om jag har astma, alltid nÀr jag blir förkyld sÄ stannar hostan i flera mÄnader efter jag har blivit frisk igen, sÄ lÀkaren tyckte det va bÀst att kolla upp det. Jag kunde ju iallafall glÀdja mig med att jag inte har lunginflammation!

NÀÀe nu ska jag tÀnda lite ljus och mysa i mitt favvohörn av soffan.

Barnfri och förkyld!

publicerat i AllmÀnt;

Inatt fick vi sova hela natten, iofs har jag vaknat nÄgra gÄnger av hostattacker och trÀningsvÀrk i mage och rygg av att hostande :-/

Ringde mamma i morse och dÄ hade Tilde fÄtt lite lÀtt feber 38.0, men hon verkade inte alls pÄverkad. Lilla gumman. Tilde hade sovit gott inatt, jag tror att hon mÄr bra av lite "roslagen-luft"

Varit hos Camilla och klippt till hÄret lite, ska lÀgga i mera hÄr nÀsta helg, och locka till det lite, hon Àr verkligen en bra frisör den dÀr Camilla :-)

IkvÀll ska P ut med grabbarna och jag ska kurera mig hÀr hemma med film och lite god mat. Ska bli skönt att bara ta hand om sig sjÀlv. Dricka lite vin kanske man ska unna sig ocksÄ?

Den dÀr jÀkla ica-reklamen gör mig galet sugen pÄ flÀskkotlett, kanske e d man ska Àta till middag ikvÀll?

SÄ jÀkla förkyld!

publicerat i AllmÀnt;

Har sovit riktigt dÄligt inatt, Tilde med för den delen, hon har vaknat varannan timme, inte velat Àta bara vaknat och inte kunnat somna, inte sÄ lÀtt för henne att somna heller nÀr jag hostar som en dÄre. Vid 4.00 satte jag mig pÄ sÀngkanten och grÀt, orkade inte hosta lÀngre, ville bara fÄ sova. 

Nu sover Tilde iallafall, och jag stÀdar som en dÄre, jo jag borde vÀl vila mig men vill ha det stÀdat inför helgen. Jag mÄr verkligen dÄligt nÀr det Àr stökigt! Dessutom ska Tilde vara hos sin mormor hela helgen och dÄ kan jag vila upp mig. Skulle egentligen pÄ bio ikvÀll och se inception, men vi fÄr nog ta det en annan dag, orka sitta och nysa och hosta pÄ bion :-/

Blir nog myskvÀll hemma istÀllet, ikvÀll ska jag unna mig lite gott, har ju iallafall gÄtt ner omkring 0.5kg sÄ. Tycker som jag skrev tidigare att det gÄr lite lÄngsamt den hÀr veckan. FÄr fortsÀtta tills jag Àr nere i min trivselvikt (va det nu Àr för vikt)

Nu har golvet torkat, och jag ska svabba en omgÄng till.

Skriver ikvÀll....

Hostar sönder mig snart!

publicerat i AllmÀnt;

Blir galen snart, hostar sÄ jag nÀsta spyr! Och jag vet att i orron kommer d bli Ànnu vÀrre :-( SÄ jÀkla typiskt nu nÀr vi ska hitta pÄ massa kul grejjer! Aja behövede bara klaga lite...Godnatt!

Torsdag snart fredag

publicerat i AllmÀnt;

Ska bli sĂ„ skönt att ha helg igen, den hĂ€r helgen blir det bara till och ta det lungt. Mamma hĂ€mtar Tilde i morgon kvĂ€ll, sen ska jag och P gĂ„ pĂ„ bio och se Inception. Äta middag pĂ„ italiensk resurang och dricka lite vin. Sen fĂ„ sova en hel natt, ska bli sĂ„ skönt!

Just nu sover Tildisen och jag dricker min lunch (chokladshake) KÀnns jÀtte konstigt att man har liksom vant av sig med vanlig mat, iallafall till frukost och lunch, har inte heller nÄtt större sug efter det. GÄr lite segt att gÄ ner nu tycker jag, iofs vÀger jag mig varje dag vilket jag absolut mÄste sluta med, men som jag skrivit förut sÄ Àr jag lite smÄtt besatt av vikten. Jag vill se resutat nu nu nu!!! Funderar seriöst pÄ att inhandla ett mÄttband sÄ man kan se hur mÄna cm som försvinner.

Idag skulle egentligen min syster och hennes familj komma hit pÄ middag, men jag stÀllde i det eftersom jag inte mÄr speciellt bra, trÄkigt. Vi fÄr helt enkelt ta det en annan dag.

Nu ska jag plocka fram lite som Tilde ska ha med sig till sin mormor.






Te-drickande och trött bebis...

publicerat i AllmÀnt;

Det Àr vad min kvÀll bestÄr av, ska nog snart sova. Haft en helt okey dag trots att jag inte har mÄtt prima. Lagade broccolisoppa till middag, vart riktigt gott och det va riktigt skönt för min ömmande hals.

Förövrigt har jag fÄtt i mig 2 st shake och en liten portion pasta med ÀldelostsÄs, blev faktiskt lite glass med, bara för att jag tyckte synd om mig sjÀlv :-P

NÀ nu ska jag nog kolla pÄ "timeout" och sen blire slagg.

Over and out!

Gaaah min hals!

publicerat i AllmÀnt;

Halsen börjar krÄngla, kÀnns som jag har svalt en hel sandlÄda :-S Hoppas bara att jag inte blir sjuk nu. Tilde mÄr bra Àn sÄlÀnge iallafall. Jag fÄr vÀl dricka ihjÀl mig pÄ te med citron och honung.

Inatt sov Tilde riktigt bra, somnade 21.30 och vakande 6.00 Ät lite och somnade om igen. Duktiga flicka! Snart ska hon fÄ lite puré. Tror vi stannar inne idag eftersom jag inte mÄr sÄ bra och dessutom Àr inte vÀdret sÄ lockande att gÄ ut i. Skulle egentligen pÄ förÀldra-grupp pÄ BVC i eftermiddag, men hoppar det, man vill ju inte hamna i onÄd med de andra mammorna om man skulle rÄka smitta ner deras bebisar. Idag ska jag nog Àta lite mera, kanske med 4 timmars mellanrum, borde fan röra mera pÄ mig! Usch!

Skriver mera senare...

Sova...

publicerat i AllmÀnt;

Tilde somnade för 1 timme sen, kanske lĂ€ge att sjĂ€lv gĂ„ och sova? Haft en skön dag fast det har varit mycket slit och lite vila. Va nĂ„n tant hĂ€r och pratade barnförsĂ€kringar som jag hade bokat (och glömt bort) sĂ„ vart lagom överraskad nĂ€r hon stod dĂ€r i dörren, trodde först d va en politiker som skulle pracka pĂ„ mig massa politiker-snack. Tack för att d inte va det! D hĂ€r valet ger mig bara huvudvĂ€rk, va sjutton ska man rösta pĂ„? Är int ett dugg intressead och absolut inte insatt. Aja vi fĂ„ la se.

NÀÀÀ sova vare ja...Gonatt!

Älskar regnet

publicerat i AllmÀnt;

SÄ underbart nÀr det bara öser ner, det va iofs bara en snabb-skur som kom men ÀndÄ. Snart kommer min Àlskling hem, ska testa ny mat idag, pasta med ÀldelostsÄs och kassler. FÄr se om det Àr nÄn hit! Man fÄr göra va man kan för att hÄlla kÀrleken vid liv. Och vÀgen till mannen hjÀrta gÄr ju via magen, inte sant?

Idag har jag tvÀttat och stÀdat, sÄklart har jag hunnit med att kolla pÄ desperate housewifes, its like a drug to me!
Tilde har varit ganska gnÀllig idag men nu verkar hon vara pÄ bÀttre humör, ligger Àr brevid och Àter upp sin tröja, söt-ungen!

I helgen ska vi fÄ vara Tilde-lediga, mamma ville sÄ gÀrna vara barnvakt och vi tackar absolut inte nej till att fÄ sova. SÄ frÄn fredag till söndag ska hon vara hos sin mormor. VÀrldens bÀsta mormor dessutom!
Patrik ska ju ut pÄ krogen pÄ lördag sÄ jag funderar pÄ att ha en mysig hemmakvÀll alldeless sjÀlv, kanske Àta lite gott och dricka lite vin, inte helt fel!

Nu mÄste jag fortsÀtta stÀda, skriver kanske mer sen!

Funderingar

publicerat i AllmÀnt;

Jag tror mÀnniskan Àr gjort för att Àlska, vara kÀr och ha fjÀrilar i magen. Men alla vet som jag att efter ett lÄngt förhÄllade försvinner fjÀrilarna mer och mer. Man mÄste hitta saker som fÄr dem att flyga igen. Men vad? Man kan Àlska en mÀnniska över allt annat men ÀndÄ saknas den dÀr lilla gnistan som kommer vid "kÀrlek vid första ögonkastet" Kommer man aldrig vara nykÀr igen? KÀnna spÀnningen och lÀngta?  Kan man törsta efter kÀrlek fast man har ett kÀrleksfullt förhÄllande?



Tror helt enkelt att jag Àr i behov av en
jÀttestor chokladkaka!




MÄndag igen och helgen Àr slut

publicerat i AllmÀnt;

Det vill sÀga att det Àr dags att ta tag i dieten pÄ allvar ige, iofs har jag inte fÄtt i mig sÄ mkt kalorier i helgen ÀndÄ, men d har vÀl varit endel slarv mÄste jag erkÀnna.

Va pÄ 1Ärs kalas och firade lilla Melissa i lördags, dÄ blev det lite vin och lite annat gott som slank ner, och igÄr tog jag en bulle (lÀs tvÄ) plus lite popcorn. Men annars har d inte varit sÄ himla mkt, jag har vÀl fÄtt i mig ungefÀr 1000kcal per dag.

Idag ska vi ta och trÀffa Linda, Martha och Aron i Sumpan och ta en lunch eller liknande, jag kommer ju iofs inte Àta sÄ vi fÄr se.

NÀ men jag skriver vÀl lite mer senare dÄ.

Fredag, den hÀr veckan har jag gÄtt ner lite över 1kg :-D

publicerat i AllmÀnt;

MÄste bara rÀtta mig sjÀlv, tydligen sÄ innehÄller 200ml modifast 220kcal och inte 120kcal som jag först trodde, sÄ jag har fÄtt i mig lite mer Àn va jag trodde. KÀndes sÄdÀr, tror jag börjar bli lite lÀtt besatt! Köpte modifast hallon, kaffe och choklad, fy faaan va kaffet smaka! UeeÀÀÀck!

IkvÀll ska vi Àta kycklingwok med nudlar, sen blire morotsstavar, gurkstavar och lite dip, fÄr se om jag hoppar dipen eller inte. Blir iallafall vatten med nÄgra gurk och citron skivor i, lyxigt vÀrre!

Jag hoppas att jag kan hÄlla mig till nyttig mat efter att jag har slutat med modifast, just nu kÀnns det sÄ, bara tanken pÄ en pizza eller en sÄsig kebab fÄr mig att mÄ illa (vilket Àr jÀkligt tur) Det som kan bli svÄrt att lÄta bli Àr nog coca-cola och godiset. Men ger man sig fan pÄ de sÄ ska det gÄ!

Idag har jag och Tilde trÀffat Jennie och Edwin, suttit i skytteholmsparken och kÀkat bigarÄer (stavning?)
Ja jag vet att det innehÄller fruktsocker, men jag mÄste vÀl fÄ leva va? Vore ju jÀkligt dumt att gÄ och dö sÄhÀr i slutet av sommaren?

Snart kommer P hem och jag ska börja laga mat, ÄÄÄhh riktigt maat! Min höjdpunkt pÄ hela dagen, ser iofs fram emot chokladshaken pÄ morgonen, det en riktigt god faktiskt. (Tack Jossan för tipset!)

Idag har jag fÄtt i mig runt 700kcal Àn sÄlÀnge, pÄ ett ungefÀr. FÄr se vart det slutar pÄ idag.

Hoppas alla som lÀser fÄr en underbar helg!

Torsdag

publicerat i AllmÀnt;

MĂ„ste sĂ€ga att det hĂ€r med dieten har gĂ„tt bĂ€ttre Ă€n vĂ€ntat, iallafall va d gĂ€ller hungern. Är inte alls speciellt hungrig lĂ€ngre. Idag har jag bara fĂ„tt i mig 650kcal, lite för lite Ă€r det, fĂ„r ta en shake senare ikvĂ€ll. Man vill ju inte sĂ€tta in kroppen pĂ„ svĂ€lt sĂ„ man gĂ„r upp det man har gĂ„tt ner sen. Jag tycker iallafall att jag kĂ€nner mig mycke lĂ€ttare och gladare nu nĂ€r jag har börjat tĂ€nka pĂ„ vad jag sĂ€tter i mig. KĂ€nner mig faktiskt jĂ€kligt snygg bara av att veta att jag inte proppar i mig massa fett!


Det jag har Àtit idag Àr

Frukost: Shake 120kcal

Lunch: Shake 120kcal

Middag: KöttfÀrsÄs och fullkornspasta ungefÀr 250kcl

KvÀllsmÄl: HavreknÀcke med makrill ungefÀr 160kcal







I morgon ska vi ta en fika med Jennie och Edwin, sen kolla present till Melissa med Amit. Hoppas pÄ att det blir en mysig dag.

PÄ lördag ska vi pÄ 1Ärs kalas hos Shanika Tibbe och lilla Melissa, dÄ ska jag iallafall unna mig lite godsaker. En dag i veckan verkar ju rimligt. Och pÄ lördag blire hÄrförlÀngning, det har jag lÀngtat efter sÄ lÀnge! FÄr se hur anorlunda man ser ut :-)

Ska föröska vara mer duktig pÄ att uppdatera, om jag glömmer, gör som Molly...pÄminn mig!

Usch va jag Àr dÄlig pÄ att uppdatera :-/

publicerat i AllmÀnt;

Vi hade vÀlkomstfest för Tilde den 31/7. Vart superlyckat, nÀstan alla som var bjuda kom. Fint vÀder god mat och underbara mÀnniskor gjorde Tildes dag till nÄtt perfekt. Vi Ät italiensk buffé, sen efter maten var det presentöppning som stod pÄ schemat, massa fina smycken mm. NÀr d va klart stÀllde sig min underbara pÄ knÀ och friade inför alla vÄra gÀster, gissa om jag vart överraskad! P hade fixat sÄ att det kom en vigselförÀttare som vigde oss i trÀdgÄrden. TÀnk va han e romantisk min P. SÄ nu heter jag inte lÀngre Johansson, utan Rydén.

Hmmm Nadia Rydén lÄter lite kaxigt sÄdÀr, haha!

Tilde har blivit 4 mÄnader och har börjat med smakportioner, favoriten Àr Potatis och majs och d som inte Àr nÄn hit Àr vadsomhelst med morötter, ska hon bli som sin pappa och hata morötter? Mildgröt och Àpple och banan puré Àr ocksÄ gott!

IgÄr började jag med min diet, itŽs fucking kill me! Men ska man gÄ ner sÄ fÄr man ta den smÀllen, igÄr fick jag i mig 1000kcal, lite lite kanske men men.

SÄhÀr ser mitt matschema ut

Frukost: Modifast chokladshake 200ml / 120kcal

Lunch:Allevo thaisoppa 250ml / 100kcal

MellanmÄl: Frukt 40kcal

Middag: Sallad eller dylikt med lite kcal


Ja vi fÄr vÀl se hur det gÄr.