DÄlig uppdatering hÀr...

publicerat i AllmÀnt;

Sitter pÄ landet och har det skönt, firat min första morsdag, med tÄrta paket och blommor! Han e sÄ fin min Àlskling. Snart ska vi röra oss hÀrifrÄn och Äka till min mormor och morfar, alltsÄ Tildisens gammel mormor och morfar.

Inatt fick vi sova för mamma tog hand om Tilde, sÄ himla skönt! Tilde Ät som vanligt ungefÀr var 3:e timme och mamma sa att det hade gÄtt sÄ bra sÄ, hoppas att det stÀmde.

I morron Àr det mÄndag igen och jag hoppas pÄ fint vÀder hela veckan sÄ jag och Tilde kan va ute i solen.


TÀnkte bara uppdatera er lite om hur jag mÄr nu, allt kÀnns sÄ mycket lÀttare, nÀtterna har blivit mer som dagarna, lugnare och mer harmoniska. Vi har vÀl helt enkelt börjat lÀra kÀnna varandra. För de som tror att man kÀnner sitt barn pÄ engÄng, kan glömma det. Man mÄste ge det tid, att lÀsa av och lÀra sig hur just vÄrat lilla knyte fungerar. Och för var dag som gÄr mÀrker vi nya saker som vi inte sett tidigare. Det enda man har mycket av just nu Àr man e ledig Àr just tid, och det Àr just vad det tar...
tid!

Ingen idé att stressa allt kommer sÄ smÄningom, och glöm för allt i vÀrlden inte varandra, se varandra ge komplimanger och vackra ord. Men det viktigaste Àr att visa kÀrlek, tillit och respekt. För hur trött eller nere man en Àr sÄ kan en liten kram lyfta en till högre höjder och man kan kÀnna sig rofylld igen.
Som man sÀger "Àlska mig mest nÀr jag förtjÀnar det som minst, dÄ behöver jag det bÀst"

Glöm nu inte att ta hand om varandra, och glöm för sjutton inte eran mamma idag!

Fick av min Àlskling!


VÀtö

Att dagarna kan vara sÄ underbara men nÀtterna sÄ fruktansvÀrda?

publicerat i AllmÀnt;

Helgen har gÄtt alldelless för fort, har mest flÀngt runt. Varit hos pappa och Titti i lördags, och igÄr va vi hos Patriks mamma och hÀlsade pÄ. Satt hemma hos Amit pÄ kvÀllen och tog det lungt.

Natten va ett h-vete, Tilde vaknade varje timme och skrek, visste inte vad jag skulle ta mig till tillslut. Va tvungen att vÀcka Patrik sÄ han kunde "avlasta" mig en stund. NÀr ett liten spÀdbarn grÄter sÄ isar det i kroppen, nÀr ingenting verkar funka sÄ kÀnner man sig hjÀlplös. Men en sak Àr sÀker, det Àr inte synd om mig, det Àr synd om Tilde som inte kan göra sig förstÄdd, dumma idiotiska mamma!  SÄ kÀnner jag mig ofta, dum elak och helt jÀvla urblÄst!

Jag lÀngtar tills hon kan prata och sÀga till mig, mamma jag Àr hungrig, mamma jag har ont i magen. Nu mÄste man gissa, men hur jÀkla svÄrt ska det vara? Det finns ju bara 4 saker att vÀlja pÄ. Hungrig? Trött? Byta blöja? Magknip? Att det ska vara sÄ himla svÄrt! Alla som tycker att mamma-livet Àr sÄ rosenskimmrande har för fan ingen verklighetsuppfattning. Jag Àlskar min dotter och vill kunna göra allt för henne, men det Àr svÄrt...jÀtte svÄrt!

Tilde mamma Àlskar dig och jag hoppas att jag kan ge dig den kÀrlek som du förtjÀnar!




Min underbara mamma


Utan dig skulle jag inte vara den jag Àr idag, tack!

DĂ„lig natt

publicerat i AllmÀnt;

Tilde har haft ont i magen inatt, inte kunnat komma till ro, vilket innebÀr att jag inte heller har lyckas komma till ro. Stackars lilla gumman! SÄ idag blire en lugn dag utan större pÄhitt, tvÀttstugan klockan 3 Àr det mest anstrÀngande jag ska göra iallafall. Kanske blir en prommis till ICA maxi och köpa lite lunch.

TÀnk att det ska va sÄ svÄrt att sova nÀr Tilde sover, som nu tex, nu sitter jag hÀr och bloggar nÀr jag kan sova i nÄn timme eller tvÄ. Nu lÀngtar jag till Patrik har semester sÄ vi alla 3 Àr tillsammans och kan hitta pÄ massa mysiga saker. Just nu kÀnns det mest som om jag lÀngatr till helgerna sÄ Patrik ska vara ledig han med. Nu lÄter det kanske som jag om jag inte klarar mig sjÀlv, men sÄ Àr det inte alls, men det e lÀttare att vara 2 med ett litet barn. Jag Àr mÀkta imponerad av ensamstÄende mammor och pappor med (om det nu finns sÄnna), allt man klarar av allt sjÀlv!? För det e svÄrt Àven nÀr man Àr tvÄ!

IgÄr rensade jag bland Tildes klÀder, tÀnk att hon snart vuxit ur strl 56, jÀklar va snabbt det gÄr! Jag har nÀstan inte hunnit anvÀnda alla klÀder jag köpt! TÀnkte ge de klÀderna till Sofie sÄ hennes lilla pyre kan anvÀnda de nÀr "den" har kommit till vÀrlden.

Nu e det bÀst att jag sÀtter igÄng hÀr innan Tilde vaknar...ooopps nu vaknar hon...



Ups and downs

publicerat i AllmÀnt;

SÄ svÄrt att komma ihÄg hur jag kÀnde nÀr allt kÀndes dÄligt, nu nÀr det mesta kÀnns bra idag. Jag vet att du blir orolig av det jag sÀger nÀr jag mÄr dÄligt, och det gör ju inte saken bÀttre. Ska man sÀga hur det Àr eller ska jag sÀga det jag tror ni helst vill höra? Jag e rÀdd att tiden ska gÄ för fort, att alla mina nÀra ska försvinna. Jag Àr inte rÀdd för döden för min egen skull, men för eran skull, att ni ska dö. Det Àr min rÀdsla. Att jag ska ska kunna hantera eran bortgÄng, att jag ska bli inspÀrrad med tvÄngströja och bli matad med psykofarmaca tills jag inte ens vet vad jag heter lÀngre. Det Àr min rÀdsla. Att bli lÀmnad ensam i vÀrlden utan att ha nÄn att luta mig emot nÀr allt kÀnns tungt, det Àr min rÀdsla.


 Im scared!


Efterkontroll

publicerat i AllmÀnt;

Ska till MVC pÄ efterkotroll idag vid 14.00 fÄr se om de kollar blodvÀrdet, mitt HB va ju aningens lÄgt nÀr jag lÄg pÄ BB, sen ska jag nog bara sitta i solen och ha det skönt. Jag fÄr göra saker som jag mÄr bra av, ingen mening att fundera för mycket, jag blir bara förvirrad av det. Jag tror att en stor anledning till att jag kÀnner mig nere Àr min vikt, jag vill inte vÀga sÄ mycket som jag gör just nu, Àr det inte konstigt ena sekunden vÀger man 66kg och andra har man gÄtt upp 2kg? Hur fan funkar det? Bara jag ser mig i spegeln sÄ vill jag spy, Ànda gÄngen jag e nöjd Àr mde klÀder pÄ i stÄnde lÀge, sitter jag ner sÄ kommer den jÀvla vallken fram :-(

MÄnga tycker kanske inte att jag ska klaga, men det hÀr e MIN blogg sÄ jag gör vad jag vill!


NÀ nu gÄr jag ut...


Overe and out!

Anybody out there?

publicerat i AllmÀnt;

Sitter pÄ landet och skriver nu, kÀnner en inre ro nÀr jag kommer hit, sÄ fort mina fötter landar pÄ grÀsmattan utanför sÄ sprids det ett lungn i mig, ett lugn som jag inte kan kÀnna nÄgon annanstans. Visst mitt hem Àr min borg men det hÀr Àr nÄtt helt annat. Jag har nog aldrig riktigt kÀnt mig lugn nÄnstans, alltid en liten gnagande oro som har legat dÀr i bakgrunden. Ett av de stÀllen dÀr jag ocksÄ har kunnat kÀnna mig lugn va nÀr vi bodde i Farsta Strand, nÀr mamma berÀttade att hon skulle flytta dÀrifrÄn till Dalen vare som en bit av mitt hjÀrta försvann. Patetiskt? Aaa kanske...men det var iallafall sÄ jag kÀnde.

Men tillbaka till Roslagen, hÀr kan jag gÄ runt bara vara, bara kÀnna, blunda, dra in luften i mina lungor och bara fÄ mÄ bra. GÄ ner till vÄran brygga och meta, sitta dÀr och titta pÄ flötet som guppar i vattnet och kÀnna solen vÀrma mina bara ben. Det Àr kÀrlek!

Jag har nog ocksÄ börjat förstÄ meningen med livet, att man ska uppskatta allt vackert som finns, att man kan se höra kÀnna lukta, tÀnk bara va vackert ett trÀd kan vara, sÄ högt grönt och stÄtligt men sin enorma krona, kÀnna nyponrosorna dofta, eller kÀnna vinden smeka din kind, eller höra hur fÄglarna kvittar pÄ en gren lÀngre bort. Meningen med livet Àr ocksÄ min dotter, min underbara Tilde, allt det hÀr som jag upplever, vill jag ocksÄ att hon ska fÄ uppleva en dag. TÀnk den dagen du och jag ska springa hÀr i grÀset, gÄ ner Ä bada vid bryggan och kanske tar oss en tur med bÄten till nÄn avlÀgsen klippa dÀr vi Àter picknick. SÄklart Àr pappa med ocksÄ, alltid nÀra.  

Jag Àlskar er!



Gullvivor och Adam&Eva

Varannan-dag-syndromet?

publicerat i AllmÀnt;

InnebÀr det att ena dagen Àr bra och den andra Àr dÄlig, man ska vÀl inte klaga antar jag, finns nog de som bara har dÄliga dagar? Eller bara bra dagar?  Nu har jag försökt fÄ Tilde att somna genom att, lÄta henne ligga hos mig, i vagnen, gÄtt runt och vyssat henne, lÄtit vattnet spola i kranen eftersom det verkar ha en lugnande effekt pÄ henne, tillslut tror jag iallafall att hon har lyckats somna, fÄr se hur lÀnge det hÄller i sig.

Patrik ligger och sover nu, han har sagt att inatt ska jag fÄ sova sÄ han ska vara uppe och ta hand om Tilde, kÀnns skönt att kunna göra sÄ, han klarar tyvÀrr inte av att gÄ och lÀgga sig för dÄ "hamnar han i koma" som han sÄ fint uttrycker sig.

I morgon blir det en tripp till VĂ€tö, jag kommer stanna dĂ€r med Tilde medans Patrik Ă„ker hem eftersom han jobbar pĂ„ fredag, skönt för honom och fĂ„ lite "ensam-tid" Mamma har dessutom sagt att hon kan ta hand om Tilde sĂ„ vi fĂ„r lite tid för varandra, sĂ„ pĂ„ lördag fĂ„r vi se om vi Ă„ker in till NorrtĂ€lje och Ă€ter middag eller vad vi hittar pĂ„. Jag tror att jag har vĂ€rldens bĂ€sta mamma och Tilde har vĂ€rldens bĂ€sta mormor! Åh va jag Ă€lskar er!

Idag har jag iallafall lyckats vara ute i solen en svÀng, gick till ICA maxi och handlade lite, dÄ passade jag pÄ att sÀtta mig i en skogsdunge och blÀddra lite i en "mammatidning" medans Tilde sov sÄ sött i vagnen, hann vÀl iallafall sitta dÀr i 10min innan skruttisen vaknade och vi fick gÄ hem. Men man fÄr vara glad för det lilla?

Jaha dÄ vaknade lilla gumman, tror jag fÄr ge henne lite kÀk!

See you later...

 


Feber...

publicerat i AllmÀnt;

Inte lÀtt att bÄde va nybliven mamma och ha feber, tÄlamodet finns inte alls dÀr!  Fryser svettas, ont i kroppen ögonen svider inget direkt matlust. Dessutom har jag fortfrande ont runt snittet, om det inte blir bÀttre mÄste jag nog kontakta en gynekolog, jag hoppas bara pÄ att det inte Àr nÄn infektion i Àggstocken eller dylikt.
 
Idag har jag bara sett det vackra vÀdret inifrÄn lÀgenheten, kÀnns jÀtte trÄkigt att inte kunnat njuta av solen nÀr den vÀl har velat visa sig. Funderar pÄ om jag ska gÄ ut en svÀng bara för att fÄ rensa tankarna, igÄr kvÀll blev det mycket tankar, vÀldigt mörka tankar som jag inte ens kan prata med Patrik om, hemskt! Man fÄr inte tÀnka sÄnna tankar, de e förbjudna, och det ger mig en sÄn Ängest.
Fuck!


FörlÄt för allt ont jag gjort i livet!



Förkylning pÄ G?

publicerat i AllmÀnt;
MÄr verkligen inte bra, plus att det börjar smÀrta i snittet, jÀtte konstigt för det Àr redan lÀkt! Orkar inte! Ingen matlust heller, och fÄr Ängest av att natten snart Àr hÀr, jag hatar nÀtter...

NÀ nu lÀgger jag mig och grÄter tror jag! I give up!








Raindrops keep falling on my head...

publicerat i AllmÀnt;

SÄ jag tror det fÄr bli en mysdag hemma framför tvn, hyrde massa filmer igÄr sÄ det blir till och kolla pÄ dem. Just nu ligger Tilde och sover, hon e sÄ fin, sÄ underbar sÄ ny! Jag har fÄtt en helt annan syn pÄ livet efter att hon kom till oss, det va som Molly sa, "livet innan barn va som att stÄ och vÀnta pÄ bussen", jag e nog beredd att hÄlla med henne. Jag minns knappt hur tiden va nÀr jag va gravid, bara som en dimma, en vacker rosa-lila skimmrande dimma.

Jag lÀngtar sÄ oerhört efter vÀrme och sommaren och till VÀtö, nÀr jag kÀnner mig nedstÀmd sÄ tÀnker jag pÄ bryggan nere vid vattnet vid HÄknÀs, det stÀllet fÄr mig att glömma allt som Àr mörkt, det stÀllet ska jag visa Tilde nÀr hon blir Àldre, mitt smultronstÀlle, mitt Roslagen.





SM GUULD!

publicerat i AllmÀnt;




GRÖNT ÄR SKÖNT, MEN JÄVLIGT FULT IHOP MED ROSA-LILA BAKGRUND!

Japp dÄ har mitt kÀra Sumpan tagit SM guld i bowling! Heeelt underbart! Synd att man inte befann sig dÀr, i Jönköping dÀr allt hÀnde. Men jag har suttit som klistrad framför bowlstream.se och följt grabbarna hela vÀgen till guldet! Thats really FAB!
Grattis!


Inatt fick jag sova, sĂ„ underbart det kan va att fĂ„ sova! Patrik satt uppe till 06.30 i morse och tog hand om Tilde, han Ă€r bara sĂ„ BÄST! Och allt detta kunde ske för att jag har en bröstpump! (TĂ€nkte mamma att det va mer okey om ordet va överstruket, haha!)

Nu ringde min Àlskade syster precis och sa att hon va hÀr i krokarna och tÀnkte svÀnga förbi, alltid lika trevligt!
Sen ikvÀll kommer mamma och Christer och fikar. Se om man hinner med en promenad ocksÄ? MÄste ju röra pÄ
Fettet!


Appledonuts for mama



Dont look back in anger...

publicerat i AllmÀnt;

Kom just hem frÄn pappa och Titti, haft jÀtte trevligt, man mÀrker bara att det inte Àr lika lÀtt som det va innan man blev mamma, nu mÄste man i första hand se till att Tilde har allt hon behöver, mat, ren blöja, nÀrhet, sen i sista hand kommer ens egna behov, idag lyckades jag iallafall fÄ Àta utan avbrott tack vare pappa och Titti som fanns dÀr och tog hand om Tilde. Tackar för det!

They just make me smile


KÀnns faktiskt som all den ilska jag har kÀnt mot P Àr borta, eller inte borta men jag har liksom kommit till nÄn slags acceptans, att han fÄr istÀllet visa vilken bra morfar han kan vara till Tilde, det Àr vÀl det jag önskar iallafall, att hon ska fÄ samma underbara kontakt med sin morfar som jag har med min. Jag kommer aldrig kunna Àndra vad som har varit, jag kan bara se framÄt och hoppas att allt kommer bli bra och vackert sÄ som jag vill, som sagt "Dont look back in anger" Eller som det stÄr pÄ mitt ben "Per aspera ad astra, concordia cum veritate"

Åh David min Ă€lskade lillebror, du har vuxit aldeless för fort, det va inte lĂ€ngesen du tyckte jag va den hĂ€ftigaste av alla, dĂ„ vi gjorde sandkakor och hoppade studsmatta, nu Ă€r den tiden förbi, nu Ă€r du 15Ă„r och det som stĂ„r i centrum nu för dig Ă€r snygga klĂ€der, din söta flickvĂ€n, och sĂ„klart din hockey. Jag kan inte lĂ„ta bli att fĂ€lla en tĂ„r över att det aldrig mer kommer vara som förr, men jag vet att du minns den tiden med glĂ€dje och det gör jag med, med STOR glĂ€dje! Du har hjlĂ€pt mig genom mycket utan att du ens vet om det, tack David! Jag Ă€lskar dig!

NĂ€ nu ere dags att rycka upp sig och snyta sig!

Du Àr solen i mitt liv!



Over and out!

Haircut lady gaga style

publicerat i AllmÀnt;

Christina har varit hÀr och klippt och tonat mitt hÄr, sÄ jÀklans snygg! Det e vÀl det enda den hÀr dagen som har kÀnts kul, ingen bra dag idag, just nu kÀnner jag bara för att gÄ hÀrifrÄn, men det gör jag inte...sjÀlvklart inte! Har iallafall piggat upp mig med lite fler blommor pÄ balkongen, det blev 2st MÄrbackapelagoner, sÄ himlans fina! Tror min kÀra mor har smittat mig med pelagon-feber :-)

Nu ligger Tilde hos sin pappa och Àr klarvaken, hon Àr verkligen mera vaken nu, det mÀrks att hon vÀxer för var dag som gÄr.

The new haircut




AssÄ Àrligt talat, jag har egentligen inte ett skit att skriva sÄ jag slutar nu innan jag flyter ivÀg med massa private
shit!

Orka!



Roslagen i mitt hjÀrta

The moon had a strange look

publicerat i AllmÀnt;

Gick upp och skulle mata Tilde inatt kollade ut genom fönstret och sÄg att mÄnen va halv, riktigt jÀkla jÀtte halv! Man vet ju nÀr det Àr fullmÄne, men inatt va det halvmÄne...sjukt halv!


Jaha dÄ har man fÄtt flumma bort lite ett tag, jag tror man behöver det som nybliven mamma. Nu nÀr jag skriver ligger jag i soffan pÄ balkongen och blickar ut över Solna, tÀnk vilket perfekt lÀge man har, kolla ner pÄ hundarna i rastgÄrden eller kolla pÄ killarna och tjejerna som spelar fotboll pÄ Skytteholm, Hötorgsskraporna som Àndrar fÀrg pÄ vintern, nu Àr de bara höga och vita, bakom det finns Nacka masterna de ser man frÄn vart man Àn Àr i Stockholm. Det Ànda som förstör min utsikt Àr vÀl "blÄkulla" men man kan ju inte fÄ allt man önskar!

Idag har vi varit pÄ BVC och vÀgt lill-skruttan, hon hade gÄtt upp 240g, hon kommer bli en stadig tjej det hÀr, med bÄda fötterna pÄ jorden fÄr man hoppas. Patrik följde med till BVC ocksÄ trots hans jobbiga förkylning, det Àr bara att hoppas att jag inte blir smittad, Tilde har ju redan fÄtt basilusken och smittade Pappa-Patrik.

FÄr se va vi kan fÄ ut mer av den hÀr fina dagen, blir nog lite stÀdning iallafall eftersom helgen börjar nÀrma sig, förhoppningsvis ska vi till Pappa och Titti och fira henne och David, helgerna Àr det jag trivs bÀst med just nu, dÄ Àr alla andra lediga och man behöver inte va lika ensam som man Àr i veckorna, men det har kÀnts bÀttre Àn va jag trodde att vara ensam med Tilde pÄ dagarna nÀr Patrik jobbar, jag fixar Ä stÀdar, gÄr promenader, sitter ute och fikar, och trÀffar endel vÀnner. Ibland kÀnner man bara för att göra ingenting!

NĂ€pp nu blire kaffe!




PÄ sommaren finns det inga monster under sÀngen

LÀngesen, mycket som hÀnt!

publicerat i AllmÀnt;

Oj jag har varit riktigt dÄlig pÄ att skriva hÀr :-S Nu har iallafall vÄran dotter Tilde kommit till vÀrlden <3
Hon kom ut med kejsarsnitt den 4/4 klockan 21.22. VĂ€rldens finaste lilla tjej!

Just nu ligger snuttan och sover, men kommer vÀl vakna snart med buller och bÄng och vill Àta, jag borde vÀl egentligen sova nÀr hon sover men det e inte alltid sÄ lÀtt, man vill ju va social med Patrik ocksÄ.

I morgon fÄr det nog bli en lugn dag hemma bara, förutom att vi ska till BCV och vÀga Tilde, fÄr vi se om hon har gÄtt upp Ànnu mera, men som barnsköterskan sa, sÄ har jag nog grÀdde i mina boobs sÄ snabbt som hon ökar i vikt ;-)

Jaha vi fÄr vÀl se om jag kommer komma ihÄg att blogga varje dag, troligtvis inte...Haha!

YÀyÀ over and out!



HÄlla i mössan <3