Gott nytt Ă„r!

publicerat i

Nu Àr det lite mer Àn 1 timme kvar tills det nya Äret Àr hÀr. Blev att fira hemma eftersom Tilde Àr sjuk, snorig och feber. Haft det mysigt, Àtit 3 rÀtters och myst. Sitter och slötittar lite pÄ en film och kollar resor till LA och drömmer oss bort. Tror att 2013 har mycket att erbjuda och det blir ju faktiskt vad man gör det till!

Idag va jag och mamma pÄ Naturhistoriska och tittade pÄ utstÀllningen om mÀnniskans utveckling och kollade pÄ searex pÄ cosmonova. Mysigt!

Hoppas ni har en hÀrlig kvÀll och natt och en fantastisk start pÄ 2013!

Puss!

Vecka 30...

publicerat i

Julen har susat förbi, mÄnga klappar endel feber och massa god mat! Nu stundar nyÄrsafton och ett nytt Är fullt av hÀndelser. Magen vÀxer (lÄren ocksÄ) drygt 10 veckor kvar tills vi fÄr trÀffa bebis. MÄnga av julklapparna va till tiden efter bebis kommit, mkt fokus pÄ amning, hoppas nu amningen vill fungera.

Sitter pÄ bussen pÄvÀg till Mvc, dags att lyssna pÄ bebis och mÀta magen. Varit pÄ bb Stockholm och pratat med lÀkare och fÄtt remiss till samtalstöd hos en barnmorska. Hade det ganska knepigt nÀr till kom till jorden sÄ tÀnkte förbereda mig lite mer den hÀr gÄngen. Mycket tÄrar blev det idag, endel hormoner endel jobbiga saker kom upp till ytan. Att trycka undan jobbiga kÀnslor Àr aldrig bra! Nu Àr det en ny graviditet med nya förutsÀttningar, jag SKA klara det hÀr!

God fortsÀttning mina finingar <3

89 dagar kvar!

publicerat i

SĂ„ konstigt att sĂ„ fort man kommer ner pĂ„ 2 siffrigt sĂ„ kĂ€nns det som allt gĂ„r mycket snabbare. Magen vĂ€xer och Ă€ven rumpa och lĂ„r, börjar kĂ€nna mig otymplig! Är i vecka 28 nu sĂ„ det Ă€r Ă€ndĂ„ ett tag kvar!

IgÄr va vi och badade med Edwin och Jennie. Kallt i bassÀngen men bastun va iallafall varm, och sÀllskapet va fantastiskt som vanligt! Lite fika efterÄt och som grÀdde pÄ moset blev det en ofrivillig 45min promenad i motvind och snömodd, vilket inte mina fogar uppskattade. Stannade flera gÄnger och grÀt, kÀnde mig som Emil i lönneberga nÀr han skulle ta Alfred till doktorn. Haha! TÀnk sÄ lÀtt man fÀller tÄrar just nu! Samma hormoner som i 1:a trimestern, arg, sur,ledsen, glad,upprymd och sen börjar det om! Sliter endel pÄ oss alla tyvÀrr...

NÀ nu blire jÀrntabletter och fÀrskpressad apelsinjuice. Hoppas ni andra fÄr en hÀrlig dag!

Puss!

HÀr kommer lite bilder frÄn dagarna som gÄtt...

Snö i mÀngder!

publicerat i

Tycker det Àr helt underbart med all snö som har kommit, kan bero pÄ ATG jag inte pÄverkas av kollektivtrafiken sÄ mycket eftersom jag Àr hemma och mammaledig. VÄra bussar hÀr utanför verkar ÀndÄ ha följt sin tabell (vilket dom inte brukar göra i vanliga fall) skumt det dÀr! IgÄr med det mest pyssel och lek inne, vi gjorde ett tappert försök att gÄ till mulle meck, det resulterade i blöt och sur Tilde och en trött mamma. Pulkan vÀlte 2 ggr sÄ det va en kamp att fÄ Tilde att vilja sitta i den igen efter det!
Men en liten svÀng blev det ialf.

Idag har vi mÄlat och lekt med lego, ni som inte vet vad ni ska köpa till Tilde i julklapp kan jag sÀga att duplo Àr vÀldigt poppis! ;-) just nu ligger Tilde i soffan och kollar pÄ Musse pigg eller "piggy" som Tilde sÀger. Dags för mig att börja med maten för sen ska vi lÀmna Tilde hos mormor för imorgon Àr det begravning för mormor Ulla och det Àr bÀttre att Tilde fÄr va med mamma istÀllet för att följa med och se massa ledsna mÀnniskor. Roligare saker kan man ha för sig!

Vad det betrÀffar bebis i magen sÄ tumlar den runt och har sig! Tilde Àr helt inne pÄ att det Àr en lillebror i magen och jag tror tvÀrtemot, vi fÄr se :-)

Mvc-besök och mysdag med Tilde

publicerat i

Dagen började lite gnÀlligt, Tilde vaknade vid 06.30 och gnÀllde om vÀlling. Vi gick upp och Ät frukost och tittade pÄ Nyhetsmorgon, satte igÄng pepparkaksbaket vid 08.30, Tilde Àlskade det! NÀr pepparkakorna va fÀrdiggrÀddade garnerade vi dom med kristyr och non stop. Lunch och sen en sovstund innan det va dags att bege sig till MVC. (Jasmine och Sofie kom förbi pÄ en snabbvisit dessutom)

VÀl pÄ MVC sÄ blev jag vÀgd, +10kg va inte sÄ ovÀntat! Hb pÄ 110, urinprov neg, 110/40 i tryck sÄ havandeskapsförgiftning har jag inte (Ànnu) börjar iofs samla pÄ mig lite mer vÀtska nu. Sen va det dags att mÀta magen, SF-mÄttet lÄg pÄ 24cm, helt enligt kurvan. Och hjÀrtljudet lÄg pÄ 140. Tilde kollade med stora ögon nÀr hon hörde bebisens hjÀrta slÄ! Sötnosen <3 dessutom fick jag bekrÀftat att jag har bÀckenbottenuppluckring, inte heller helt ovÀntat!

NÀr det gÀller motion och sÄnt sÄ har det blivit lite promenader, gör vad man kan för att inte kÀnna sig som en soffpotatis!

Annars idag har det varit massa lek bus och pulkaÄkande. En bra dag helt enkelt!